Hur man skapar en lönsam online tidskrift

Hur man skapar en lönsam online tidskrift

Hur man skapar en lönsam online tidskrift

Så vill du starta en online magasin?

Publicering av innehåll för vinst på Internet är ett av de snabbast växande områdena för online-verksamhet. Nya online-tidningar lanseras varje dag och täcker alla ämnen som är tänkbara.

Några är startade av utgivare av trycktidskrifter som flyttar på nätet, några av småföretag som ser värde för att dela sin kunskap, men de flesta startas av personer med specialistkompetens eller en djup passion för ämnet.

Vad är en online-tidskrift?

En nätmagasin är en internetbaserad informationssida med inriktning på ett tydligt ämnesområde. En del fokuserar på att betjäna näringslivet, medan andra riktar sig till konsumenterna. Som med traditionella trycktidskrifter tenderar de att vara en blandning av nyheter, åsikter, funktionartiklar, recensioner, intervjuer och  

 

Vad är skillnaden mellan en blogg och en online-tidskrift?

Det brukade vara en stor skillnad mellan bloggar och onlinemagasiner och bloggar, men gapet minskar.

Blogg är en förkortning för “webbloggen”, och det var vad de tidiga bloggarna var. De var enkla kronologiska register över människors tankar och intressen. De motsvarade att hållaen online dagbok.

Som bloggar har utvecklats har de blivit mer sofistikerade när det gäller både deras innehåll och deras funktionalitet. Många av de större bloggarna är nu mer som tidskrifter, med flera bidragsgivare, funktionartiklar och sofistikerad funktionalitet. Bra exempel är:

 

Smashing Magazine –

Det finns många orsaker till explosionen i onlinepublicering:

Billiga, lättanvända verktyg för onlinepublicering som inte kräver någon teknisk kunskap

Den låga kostnaden för att nå en global publik, vilket innebär att nischpersoner nu kan locka till sig tillräckligt stora publik från hela världen för att bli lönsamma företag

Många nya sätt att generera pengar från innehåll, inklusive Google Adsense, försäljning av digitala produkter och affiliate-marknadsföring.

En insikt om att alla med specialiserad kunskap eller expertis kan tjäna pengar online

Förbättringar i söktekniken, vilket har resulterat i att nischplatser indexeras och ges höga rankningar

En oundviklig och ostoppbar migrering av innehåll på Internet

Innehållsskapare (journalister, författare, experter, etc.) vill hantera sina publikgrupper utan att behöva gå igenom tredje part som förlag, skivbolag och agenter

Att driva en online-tidskrift är en av de enklaste företagen som finns tillgängliga för företagare och småföretag.

 

Hur lätt är det att installera en nätmagasin?

Det är väldigt enkelt att börja publicera innehåll på Internet. Det finns många gratis verktyg som Blogger () och WordPress () som låter dig omedelbart starta en webbplats. Men om du vill köra en seriös onlinemagasin med skräddarsydd design och flera intäktsströmmar måste du investera i att få en professionell webbplats utformad.

 

Hur mycket kostar det?

Hur man skapar en lönsam online tidskrift

Som nämnts är de enklaste lösningarna som och är gratis. Du kan vara igång på mindre än 30 minuter. Om du aldrig har publicerat någonting online förrän då är det här ett bra sätt att komma igång utan kostnad.

Om du bestämmer dig för att ta din online-tidning mer allvarligt, borde du investera i en professionell webbsida. Du kan fortfarande använda fri programvara som WordPress, Joomla eller Drupal, men du borde investera i en professionell mall eller ännu bättre en anpassad design. Bra mallar börjar från lika litte som $50 och anpassad design från $200. Du kan använda frilansare från Elance eller Odesk för att få din webbplats igång.

I övre änden kan du betala allt från $10k uppåt för att få en onlinemagasin byggd från början till din exakta specifikation. När du tjänar $100k per år plus kanske du vill överväga detta, men det kommer att ta lite tid.

 

Online-tidskriftsstart checklista

Låt oss gå vidare till praktiska saker.

Den här checklistan tar dig igenom den översta listan över saker du behöver göra för att skapa en nätmagasin. Nedan är listan lite mer detaljerad om varje aktivitet.

 

Planering

– Välj ett ämne – Undersök konkurrensen – Beslut om ett företagsnamn – Köp ett lämpligt domännamn – Bestäm hur din online-tidskrift ska tjäna pengar. (Intern länk – Artikel 2) – Skriv en affärsplan – Skapa en innehållsplan – Skriv Bakgrundsinnehållssidorna – Skapa de första artiklarna (eller annat innehåll – videoklipp, podcaster, etc.)

Designa webbplatsen

Bygg webbplatsen

Identifiera vilken plattform du ska använda

Ange webbsidans funktionalitet – Lägg till designen på plattformen – Lägg till bakgrundsinnehållet – Lägg till de första artiklarna – Implementera betalningsbehandling – Integrera ytterligare funktionalitet

Starta webbplatsen

Testa betalningsbehandling – Pröva abonnemangs- och förnyelseprocessen – Gå live!

Detaljer om de olika aktiviteterna

Välj ett ämne

Innan du överväger att skapa en webbtidning måste du vara mycket tydlig om vilket ämnesområde du ska täcka.

På Internet är det mycket bättre att vara bäst i ett smalt nischområde än att vara generalist på ett brett ämne. Det är till exempel bättre att skapa en utmärkt webbplats om flugfiske i Skottland än att skapa en bredare fiskeplats med bara några artiklar som täcker varje fiskeområde.

Forskning i tävlingen

När du har en uppfattning om ditt ämne, kolla vem din tävling kommer att vara.

För att göra detta, skriv bara de ord som beskriver ditt ämnesområde i Google-sökning och se vem som visas högst upp på sökresultatsidan. Det här är dina konkurrenter! Är du säker på att du kan skapa en bättre onlinemagasin än de bästa webbplatser som du hittat?

Om tävlingen ser för hård ut, granska nischen du ska täcka.

Beslut om ett företagsnamn och köp ett lämpligt domännamn

När du väl har bestämt dig för ämnet för din onlinemagasin är det dags att välja ett namn. Detta kommer i stor utsträckning att bestämmas av vilket domännamn du kan köpa.

Om din webbplats kommer att riktas mot en internationell publik, bör du försöka få ett internationellt domännamn, till exempel en som slutar i “.com” eller “.net”. Om din webbplats endast riktar sig till en nationell publik kan du använda ett nationellt domännamn, till exempel “..”

Om du kämpar för att hitta ett domännamn, tänk på att lägga till ett slut på ditt ämne, t ex, etc.

Bestäm om hur ditt Online Magazine kommer att tjäna pengar

De bästa online-tidningarna har flera inkomstströmmar.
De ger vanligtvis lite innehåll och visar annonser tillsammans med artiklarna. De har produkt- och bokrecensioner med affiliate-länkar. De säljer saker via en webbshop, som e-böcker, rapporter, DVD-skivor och märkesvaror. De säljer prenumerationer till premium-medlemmar, endast delar av deras webbplats. Och de främjar offlinearrangemang som workshops, seminarier, konferenser etc.